Майчинството

Майчинството

3 ноември 2020
  • Сподели:

Нека си поговорим за Майчинството.

Майчинството или първата година от живота на бебенцата ни е един прекрасен период, за който искаме да сме подготвени и готови. Период, за който четем книги, гледаме филми, ходим на курсове ... нещо, за което се готвим много. Искаме да сме максимално готови, за да сме Супер Мама, да дадем най-доброто на тази частица от нас, която е растяла в утробата ни 9 месеца.

 

В един прекрасен момент малкото човече идва на бял свят и светът започва да изглежда по различен начин, приоритетите, усещанията, целите, емоциите, всичко придобива друг смисъл. За някои това е лесно, за други е малко по-трудно, но за всички е щастие. Думата Любов придобива изцяло ново значение - става по-силна, по-топла, вечна, безпрекословна. Истината е, че майчинството не е лесно. Трябва да се научиш не само на много нови неща, но и да поемеш цялата отговорност от това. Тялото ни се променя, понякога боли, започваме на кърмим, започваме да не спим колкото и както сме свикнали, започваме да сме 24/7 заети физически и емоционално с бебенцето ни. Започваме да не мислим в единствено, а в множествено число.

 

 

И така нашият свят започва да изглежда по различен начин. За някой това идва отвътре и не представлява трудност, за други си е шок. От момичета ставаме майки, а да си майка значи да си всичко. Да си майка е невероятна радост, невероятен дълг и отговорност. Да си майка е свято!

 

 

Аз съм майка на 2 деца, не съм експерт и не претендирам да съм такъв. Но знам как протече първото и второто ми майчинство - беше различно. И който казва, че е лесно значи или има супер сили, или е страшен късметлия. Майчинството е прекрасно, но не е почивка, както казват някои хора.

 

 

Моя съвет е - насладете му се максимално, грижете се повече за себе си, искайте помощ от близките си, хранете се с хубава и чиста храна и обичайте тялото си, дори в момента да е различно. Защото вече всичко ще е различно, но хубаво различно, прекрасно различно. Щадете силите си, спете, когато имате възможност за това, смейте се повече. Скоро ще влезете в ритъм и нещата стават по-лесни. Срещайте се и с хора, с които не говорите само за бебета и всичко около тях (макар, че в началото и вие ще искате да говорите и слушате само за това :).

 

 

Благословени сме да сме майки, и дори когато сме уморени, когато погледнем това невинно малко създание в обятията ни, клетките ни се пълнят с обич и благодарност. Тези малки бебенца скоро ще станат човечета. Ще дойде първата усмивка, "Обичам те мамо". А тази първа годинка от живота на бебенцата ни няма никога да се върне. Отделяйте време за себе си и се усмихвайте.

 

 

А ако бебешките гнезда Cotton Hug успеят да направят дните и нощите на бебенцата Ви по-леки и приятни, тогава усмивките ще са за всички.