Гнезда

Външна калъфката: сваля се и се пере на 30°C. Първоначално пране не е необходимо, тъй като всяка калъфка е изпрана и изгладена с био бебешки препарат, за да усленим максимално родителите.

Матрак и възглавница:
Не е необходимо да перете матрака и възглавницата. Производственият процес е изключително прецизен, с особено внимание към хигиена и етика на работа. Може да се свържете с нас, ако Ви се наложи почистване на пълнежа и имате нужда от съдействие. При необходимост матракът и възглавницата се изплакват локално, изсушават се, без избелване, без гладене, без химическо чистене, само ръчно пране. Преди сушене наместете с потупване пуха, така че да се разнесе навсякъде равномерно. 

Муселин

Може да се пере в пералня и да се ползва сушилня. Следвайте инструкциите на етикета.

Вълна

Вълнените продукти за сън Cotton Hug са лесни за поддръжка и грижа. Вълната има едно специално свойство – да се самопочиства. Тя не задържа лоши миризми, не развива мухъл, акари, плесен и бактерии. Просто ги проветрявайте или излагайте на слънце от време на време, за да освежите вълнената материя.

Юргани: Може да се пере на програма за вълна. За поддръжка на продукти от вълна не се препоръчва често пране и сушилня.

Възглавници:
НЕ се перат в пералня. За поддръжка на възглавница от вълна не се препоръчва пране. Това не е необходимо, заради специалното свойство на вълната да се самопочиства. Ако памучния плат  (калъфката) се изцапа на дадено място, може локално да я намокрите, почистите и изсушите локално (например със сешоар), като после отново разпределите вълната равномерно. След сън нежно разбухвайте възглавницата с ръце, за да бъде равномерно разпределена и удобна, готова за сладки сънища.

Одеяла

Вълна:
  • Вълнените артикули трябва да се перат на ръка или програма за вълна, тъй като са 100% вълна без примеси и силикон на влакната и има риск да се свият.
  • Вълненото одеяло не е нужно да се пере твърде често, просто проветрявайте одеялото на свеж въздух. Вълната е материя, която се самопочиства. Повърхността на нишката отблъсква мръсотията, както и акарите и другите микроскопични вредни за бебето частици. Проветряването в повечето случай е абсолютно достатъчно.
  • Перете с подходящ за вълна перилен препарат или с шампоан. 
  • Най-лесно е да се пере на ръка в мивката или малък леген, тъй размер и обемът на одеялото позволяват това да става лесно. Перете с хладка вода. Напълнете съдът предварително, добавете шампоана / препарата за вълна и след това сложете одеялото. Не го търкайте твърде много, просто го потопете няколко пъти и това е достатъчно. Изплактене внимателно с хладка вода. С вълната трябва да сме нежни, както когато къпем косата си. 
Органичен памук:

Пере се в пералня, може да ползвате и сушилня – следвайте указанията на етикета.

Какво трябва да има всеки нов родител преди раждането на бебето

Какво трябва да имате преди раждането на бебето Мили момичета, бъдещи мами, предстои ви да прегърнете своя малък човек, едно...

Как да изберем правилната козметика за бебе?

Как да изберем правилната козметика за бебе? В тази статия ще прочетете моя опит с двете ми бебета свързан с...

Съвети за кърмене от една мама

Аз съм майка 2 дечица, които кърмих изключително до шестия месец и след това продължих малко след като навършиха 1...

Кърменето – моя опит ЧАСТ 2

Да обобщя какво стана при първото ми детенце (описано в ЧАСТ 1) – в болницата ми препоръчаха да спра да го...

Кърменето – моя опит ЧАСТ 1

Кърменето е едно от най-естествените неща, които една майка може да даде на детето си. Господ ни е създал така, че...

Майчинството

Нека си поговорим за Майчинството. Майчинството или първата година от живота на бебенцата ни е един прекрасен период, за който...

© 2023 CottonHug. Всички права запазени.

Уеб разработка Сайт изработка от Георги Жуковски
Купи