Гнезда

Външна калъфката: сваля се и се пере на 30°C.

Матрак и възглавница:
Първоначално не е необходимо да перете матрака и възглавницата. Производственият процес е изключително прецизен, с особено внимание към хигиена и поддръжка. Може да се свържете с нас ако Ви се наложи поддръжка и имате нужда от съдействие. При необходимост матракът и възглавницата се перат на 30°C, без избелване, без гладене, без химическо чистене, само ръчно пране. Преди сушене наместете с потупване пуха, така че да се разнесе навсякъде.

Одеяла

Вълна:
  • Вълнените артикули трябва да се перат на ръка, тъй като те са натурален продукт и има риск да се свият или дори наранят ако не се внимава.
  • Вълненото одеяло не е нужно да се пере твърде често, просто проветрявайте одеялото на свеж въздух. Вълната е материя, която се самопочиства. Повърхността на нишката отблъсква мръсотията, както и акарите и другите микроскопични вредни за бебето частици. Проветряването в повечето случай е абсолютно достатъчно.
  • Перете с подходящ за вълна перилен препарат или с шампоан. 
  • Най-лесно е да се пере на ръка в мивката или малък леген, тъй размер и обемът на одеялото позволяват това да става лесно. Перете с хладка вода. Напълнете съдът предварително, добавете шампоана / препарата за вълна и след това сложете одеялото. Не го търкайте твърде много, просто го потопете няколко пъти и това е достатъчно. Изплактене внимателно с хладка вода. С вълната трябва да сме нежни, както когато къпем косата си. 
Органичен памук:

Пере се в пералня – следвайте указанията на етикета.

Муселин

Може да се пере в пералня и да се ползва сушилня. Следвайте инструкциите на етикета.

Юргани

Може да се пере на програма за вълна. За поддръжка на продукти от вълна не се препоръчва често пране, тъй като това не е необходимо, заради специалното свойство на вълната да се самопочиства. Тя не задържа миризми, не развива акари и плесен. Достатъчно е да я проветрявате или оставате на слънце от време на време, просто за да се освежи.

Възглавници 

НЕ се пере в пералня. За поддръжка на възглавница от вълна не се препоръчва пране. Това не е необходимо, заради специалното свойство на вълната да се самопочиства. Тя не задържа миризми, не развива акари и плесен. Вълната е изключително подходящ материал за спални продукти, тъй като докато спим (особено децата), често се изпотяваме и това може да наруши спокойствието на съня и здравето. Влагата. се абсорбира от вълната и после бързо се освобождава във въздуха, преди бактериите да успеят да се развият в нея. Достатъчно е да я проветрявате или оставате на слънце от време на време, просто за да се освежи. Има терморегулиращо свойство, правейки я перфектна за всеки сезон (няма да Ви запарва в топлите сезони, а напротив, ще поема и абсорбира влагата и извежда бързо във въздуха, без риск за здравето). Ако памучния плат (калъфката) се изцапа на дадено място, може локално да я намокрите, почистите и изсушите (например със сешоар), като после отново разпределите вълната равномерно.

© 2023 CottonHug. Всички права запазени.

Уеб разработка Сайт изработка от Георги Жуковски
Купи