Защо Сotton Hug одеяло от 100% мерино?

Одеялото мерино Cotton Hug е изработено от много висок клас 100% фина мериносова вълна, сертифицирано с Oeko-Tex® Standard 100. Изключително меко и ефирно, произведено по честен, устойчив и чист начин в Европа, България. Един естествен и натурален продукт, направен от най-тънкото, меко и фино влакно, именно за най-нежните същества – нашите бебета. Мериносовото одеяло на Cotton Hug ще бъде с Вас навсякъде първите години от живота на детенцето Ви. Заради фината нишка на мериното и нежната плетка, сгънато то заема място, леко е и може да се побере навсякъде.

Ползите на мериното са много, като е особено функционално при бебета и малки деца. Вълната е резистентна към бактерии, алергени и акари. То е мека, екологично-чиста, еластична, дишаща и хипоалергенна материя. Изключително леко и нежно на допир – не тежи върху бебето. Терморегулиращото свойство на мериното е важно за новородените, тъй като при тях тази система на тялото е все още неразвита. Поддържа оптимална телесна температура – топли през зимата и държи прохладно през лятото. Мериносовата вълна стопля, успокоява и създава усещане за комфорт у бебето, когато е студено, като сложната му пореста структура позволява на тялото да остане сухо и топло. Освен това то идеално съхранява топлината на тялото. В същото време, когато времето е топло, придава усещане на прохлада и лекота, благодарение на влагоизвеждащи свойства. Терморегулиращото й качество я прави подходяща за всеки сезон. Поддържа суха среда по време на сън, не боцка, а нежно обгръща в топлата си прегръдка. Това одеяло е естествена UV бариера (свойство на мериното), с което предпазва от ултравиолетовите слънчеви лъчи. За още повече детайли относно ползите на вълнените продукти за сън за здравето, може да прочетете тук.

Мериносовото одеяло Cotton Hug е толкова фино и леко, че при нужда от по-дебела завивка в най-студените дни, може да го сложите като междинен слой между бебето и дебелата завивка или термо-чувала за количката навън. Така ще сте сигурни, че вълната отново присъства близо до бебето и разгръща всичките си ползи близко до тялото му.

Идеален подарък за бебе! Едно безценно бижу в колекцията на Cotton Hug!

Защо Сotton Hug одеяло от 100% органичен памук?

Една прекрасна, нежна прегръдка за бебето. Одеяло от 100% висококачествен органичен памук – мека, дишаща и хипоалергенна материя. Одеяло, което ще се превърне в любимото на Вас и бебенцето, и ще остане една от вещите, които няма да „предадете“ нататък, просто защото е създадено само за Вас, поело е миризмата и усмивките на едни от най-щастливите Ви мигове. То е изработено изцяло в Европа, България, от висококачествени, безвредни и безопасни естествени органични материали и е изключително нежно към деликатната бебешка кожа. 

Изключително меко и приятно на допир, в същото време устойчиво и удобно. Специалната му плетка позволява повиване, защото се разтяга лесно и е еластично, въпреки, че е направено единствено и само от 100% органичен памук. Органичния памук може да устои на различни видове температура, което го прави изключително подходящ за всички видове сезони. Това е тъкан, която не само подпомага охлаждането през лятото, но и запазва  топлината през зимните месеци.  Одеялото Cotton Hug от органичен памук е идеално по време на разходка (идеално за всяка количка), за повиване, за пелена при кърмене, за почивка у дома. Органичният памук е абсорбиращ и е много подходящ за контрол на влагата отделяна от човешкото тяло. А структурата на плетката спомага за циркулация на въздуха, което е от изключително значение. Тествано и одобрено както на плажа за сън под чадъра, така в планината през всеки сезон – детенцето е с подходящото облекло според сезона и одеялото е чудесният завършек за една приятна и уютна дрямка или разходка. А когато се допре до личицето, кожата или дори се лапа от бебенцето – Вие сте спокойни, че то е 100% безвредно, хипоалергично и сертифицирано.

За изработка на нашите одеяла избрахме много високо качество 100% органичен памук, при който не се използват вредни вещества. Той не е третиран с вредните химикали и бои. Производството му е изключително щадящо към земята, водата, въздуха и хората (както и всички други живи същества).
Органичният памук е хипоалерген, в него няма нищо, което да дразни нежната и чувствителна бебешка кожа. Органичните памучни влакна не предизвикват алергични реакции и не дразнят нежната бебешка кожа. Хипоалергенната природа на органичния памук и влагозадържащите свойства не влошават дори сухата кожа и не предизвикат алергични реакции, дори при деца, склонни към кожни проблеми като обриви или екземи.

Едно бижу в колекцията на Cotton Hug – идеално съобразено с нуждите на бебето, с това да се чувства уютно и сгушено. И най-важното – с нито един компромис в качеството!

Идеалния подарък за всяко бебе! 

© 2023 CottonHug. Всички права запазени.

Уеб разработка Сайт изработка от Георги Жуковски
Купи